Volkswagen 199 398 500 – сосиски від німецького бренду

В офіційному списку запчастин Volkswagen позиція 199 398 500 A – одна з найунікальніших у світі ковбасних виробів від виробника Volkswagen на честь 45-річчя його виробництва.

Вперше створений у 1973 році, Volkswagen з того часу виробляє власну ковбасу каррівурст, перетворивши її на символ компанії по всій Європі. Хоча це основний продукт заводських кафетеріїв у Вольфсбурзі та інших європейських заводів Volkswagen на сніданок чи обід, він також продається у продуктових магазинах під торговою маркою Volkswagen Originalteil. Дилери у Німеччині часто дарують покупцям по п’ять упаковок. І це величезний успіх: минулого року Volkswagen виробив 6,8 мільйона каррівурстів – більше, ніж кількість автомобілів, проданих брендом VW у всьому світі у 2017 році.

На что похож VW карривурст? Для американского гурмана, привыкшего к колбасам, которые обычно называют «сладкими» или «горячими», карривурст проходит через широкое пространство между ними. Присутствует сильный привкус карри, но с нотками перца и имбиря. Настоящий рецепт, изобретенный первыми мясниками Volkswagen в 1973 году, является официальным секретом компании, известным лишь немногим. Обычно его подают целым или нарезанным на небольшие кусочки в бумажной миске и залитым кетчупом – предпочтительно сорт со вкусом карри, также приготовленный по рецепту Volkswagen.

З моменту створення карівурст вироблявся на власному виробництві співробітниками Volkswagen. Сьогодні близько 30 робітників, більшість із яких навчені м’ясники, спостерігають за процесом на флагманському заводі VW у Вольфсбурзі. Тричі на тиждень підприємство забирає свіжу свинину з прилеглих ферм та подрібнює добірні шматки до однорідного стану. «Наш каррівурст містить лише 20 відсотків жиру. Зазвичай це близько 35 відсотків», – пояснює головний м’ясник Франко Ло Престі, який робить карівурст VW з 1979 року. Після додавання спецій та упаковки в оболонку ковбаси сушать, коптять на буку та готують на пару 100 хвилин при 176 градусах. Кінцевий продукт зважується, перевіряється та упаковується для відправки іншим підприємствам Volkswagen або роздрібним продавцям, типовий обсяг виробництва складає 18 000 сосисок на день. Для тих, хто не віддає перевагу м’ясу, з 2010 року VW також пропонує вегетаріанський варіант. Найкращий шанс скуштувати страви ручної роботи Volkswagen – це поїздка за кордон. Свіжий карівурст сюди імпортувати не можна; у тих рідкісних випадках, коли Volkswagen хотів подавати каррівурст у Сполучених Штатах, він привозив м’ясників у країну та відтворював виробничу лінію з використанням місцевих інгредієнтів. Але не варто поспішати, оскільки найпопулярніша неавтомобільна частина Volkswagen буде вироблятися ще багато років.